Magiske fortællinger, digte & drømme

De uddødelige svaner - MAGISKE fortællinger, digte & drømme er titlen på Majbritte Ulrikkeholms 25 års jubilæumsbog. 

Det er ikke fordi jeg vil til at lave boganmeldelser - og alligevel. Jeg kommer til at gengive nogle af Majbrittes digte, fordi de rammer lige ind i hjertet på mig - på mange af mine tanker og drømme - ikke mindst mine drømme om denne shop - min Soul Shop. 

En god veninde havde bogen og jeg måtte også eje den. Jeg købte den et sted på nettet, sammen med nogle andre bøger jeg skulle have. Jeg modtog den - hel og i fin stand, selvom det så ud som om den var kastet ned i en pakkepose.

Jeg fandt det smukkeste digt, som jeg ville bruge i talen til min datters konfirmation, så jeg måtte bestille en bog mere - til min datter. Jeg kunne ikke købe den i boghandlen, kun bestille den hjem, men så fandt jeg ud af at jeg kunne købe den i Majbrittes egen Soul Shop

Da jeg modtog den, var den pakket ind på fineste vis, bogmærket sat et særligt udvalgt sted og signeret af Majbritte selv. Ligeså smukt, som jeg ønsker at pakkerne, jeg sender afsted fra fra Shining You, bliver modtaget. 

Da jeg efter konfirmationen måtte bestille to bøger mere, var det igen fra Majbrittes Soul Shop og det var lige så dejlig en oplevelse at modtage dem fra Majbritte, som at give dem videre til nogle særlige mennesker i mit liv.

Digtet som jeg læste op, som var det til min datter var dette Vokser i vind: "Hvis jeg selv kunne bestemme, skulle du aldrig græde mere...":

Vokser i vind

Hvis jeg selv kunne bestemme,
skulle jeg aldrig græde mere.
Ingen skulle nogensinde forlade mig
eller gøre mig fortræd.
Jeg skulle aldrig være alene eller afvist,
og hjertesorg skulle være bandlyst fra mit sted,
som skulle være en have med evig sol
og blå, blå himmel, der altid tog imod. 
Aldrig skulle det regne med tårer på min kind,
og alle, jeg rakte ud mod, skulle tage mig kærligt ind.

Og blomsterne hvisker stille:

"Men vi har brug for regn,
og træerne har brug for storme,
så de kan lære at stå imod,
og når du bliver afvist og svigtet,
og ingen vil tage dig ind
så husk lille sårbare pige,
at vi modnes og vokser i vind."

Majbritte Ulrikkeholm
De udødelige svaner - MAGISKE fortællinger, digte & drømme.

Videregivet i kærlighed og solskin,
Pernille Jin, Shining You