Eva Lærke Lundtorp Olsen er designeren bag ROMAN by ELLO, der laver smykker med 2000 år gammelt glas, som stammer tilbage fra det gamle Romerrige.

Eva Lærke er uddannet indenfor Smykker, Teknologi og Business og har sidenhed dedikeret alt sin energi til sin virksomhed, der laver stilrene smykker med en helt specielt historie. Hun beskriver sig selv i dag som en kæmpe nørd indenfor Romersk glas og Romerriget og elsker kombinationen af historie og smykker.

Eva Lærke - ROMAN by ELLO

Det særlige ved ROMAN by ELLOs smykker er det Romersk glas, som smykkerne indeholder – altså glas som stammer tilbage fra Romerriget og findes ved arkæologiske udgravninger. Glasset er omtrent 2000 år gammelt og var oprindeligt en vase, tallerken eller lignende, som indgik i romernes hverdag.

Når det udgraves i dag efter ca. 2000 år i jorden, har glasset fået en helt særlig og utroligt smuk patina, som kan få glasset til at changere i regnbuens farver, have et farvespil som opaler eller ligne små ædelsten. Patinaen og nuancerne varierer mellem hvert enkelt stykke glas, og derfor findes der ikke to ens smykker fra ROMAN by ELLO.

I dag får det Romerske glas et nyt liv gennem et smykke. Smykkerne er designet således, at fokus er på det Romerske glas og med en Skandinavisk stilren æstetik for øje.

Det er Eva Lærke selv, der laver alle smykkerne i hånden på hendes værksted i Danmark. Hun er inde over processen hele vejen – hun har selv udvalgt hvert enkelt stykke glas, tilskåret det forsigtigt i hånden og monteret det i sølv eller guldfatningerne, som hun også selv laver.

Med et smykke fra ROMAN by ELLO, får du mere end bare et smykke. Du får et stykke verdenshistorie og en fantastisk historie du kan give videre og lade gå i arv til næste generation. Du bliver bindeleddet mellem antikken og nutiden og du får et smykke, hvis materiale er revolutionerende på det nordiske smykkemarked.

Se alle produkter fra ROMAN by ELLO

Læs endnu mere om historien bag på romanbyello.com

Følg ROMAN by ELLO på Instagram og Facebook

 ROMAN by ELLO armbånd med romersk glas

 

Nyheder og mere solskin